κοινοποίηση
περισσότερα

Studio
265

Η αρχιτεκτονική και η μηχανική έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τη ζωή, με την έκφρασή τους μέσα από την ποιότητα κατασκευής: λειτουργία, αισθητική και τεχνική γίνονται ένα, σε ό,τι και αν κάνουμε.

Η ιστορία μας είναι το πάθος μας

Studio 265 Offices

Το αρχιτεκτονικό γραφείο / εταιρεία αρχιτεκτόνων Studio265 ιδρύθηκε το 2004 από μια ομάδα αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών μετά από μια μακρά και επιτυχημένη συνεργασία. Συνδυάζει τις σπουδές των μελών της σε πολύ σημαντικές ευρωπαϊκές σχολές αρχιτεκτονικής, όπως στη Γαλλία και στην Ιταλία, με την πραγματικότητα και την εμπειρία που αποκτήθηκε στην Ελλάδα για δεκαετίες εργασίας με ζήλο.
Συνεργαζόμενοι μεταξύ μας στη Studio265 τόσο από τα γραφεία μας στην Αθήνα όσο και από τα γραφεία μας στην Πάρο, έχουμε αναλάβει και έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία διάφορα πολύπλοκα έργα στην Ελλάδα, με επίκεντρο τα νησιά των Κυκλάδων. Ιδίως όταν το φυσικό τοπίο είναι αυτό της μεσογείου, κατά το σχεδιασμό των έργων δίνεται έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γης και τις μοναδικές ομορφιές του ελληνικού τοπίου.

Ο κύριος άξονας του έργου μας είναι η σχέση μεταξύ ανθρωπίνου και δομημένου χώρου, μαζί με την αρμονική ενσωμάτωση της δομής με το περιβάλλον.
Μερικοί από τους σημαντικούς παράγοντες που λαμβάνουμε υπόψη από την πρώτη στιγμή της υλοποίησης του έργου είναι η λειτουργικότητα και η αισθητική: η προσοχή στις λεπτομέρειες, η επισκόπηση του concept, η μοναδικότητα του σχεδιασμού.
Οι κατασκευές που πραγματοποιήσαμε ακολουθούν την πιο πρόσφατη εξέλιξη της νέας τεχνολογίας των κτιρίων και της εξοικονόμησης ενέργειας, για σύγχρονες κατοικίες καθώς και για ξενοδοχεία, συγκροτήματα διαμερισμάτων, γραφεία, καταστήματα και τουριστικές κατασκευές.

Θέλουμε ο επισκέπτης να μπει μέσα στο οικοδόμημα και να γίνει μέρος αυτού, να νοιώσει την αύρα και το φως που το διαπερνούν, να αφουγκραστεί το διαρκή διάλογο μεταξύ των εσωτερικών χώρων και του περιβάλλοντος

01.

οι άνθρωποι πίσω από την αρχιτεκτονική

Η Studio265 συνδυάζει την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες ανθρώπων με πάθος σε μια στενά δεμένη ομάδα ικανή να επιτύχει αποτελέσματα και να εκπλήξει με τη δημιουργικότητα και τον επαγγελματισμό της.

Βαζαίος Πετρόπουλος

\ αρχιτέκτονας \ senior executive

Έχει αποφοιτήσει από το Ecole Speciale d’ Architecture του Παρισιού της Γαλλίας. Από το 1982 ασκεί την αρχιτεκτονική στην Αθήνα και τις Κυκλάδες. Το έργο του περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών, ξενοδοχείων, γραφείων και καταστημάτων, καθώς και την αποκατάσταση παραδοσιακών κτιρίων. Το όραμά του είναι να δημιουργήσει δομές που να είναι μέρος του εξωτερικού χώρου, ενσωματώνοντας τα φυσικά στοιχεία (όπως τον ήλιο, τον αέρα και τη θάλασσα), οδηγώντας σε έναν ανοιχτό και συνεχή διάλογο μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, των κτιρίων και της φύσης.

Δημήτρης Καρέλης

\ αρχιτέκτονας \ senior executive

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας στην Ιταλία και αποφοίτησε από το τμήμα αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τον σχεδιασμό και την κατασκευή οικιστικών μονάδων και ξενοδοχείων, καθώς και με τον εσωτερικό σχεδιασμό των καταστημάτων. Έχει συμμετάσχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς όπως ο διεθνής διαγωνισμός για το «Νέο Μουσείο της Ακρόπολης» και βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «Παράλληλες ζώνες & αστικές εκδηλώσεις» και την 6η Μπιενάλε για Έλληνες Αρχιτέκτονες με την «Κατοικία στους Φούρνους Ακράτας».

02.

Χρήστος Σμυρνής

\ πολιτικός μηχανικός \ chief executive

Είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc. στη διαχείριση κατασκευών από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 1993 ασχολείται με τον σχεδιασμό και την επίβλεψη έργων πολιτικού μηχανικού (κτίρια, δομικές αναλύσεις και σχεδιασμός έργων εμπειρογνωμόνων, επισκευή και αποκατάσταση κτιρίων, έκδοση οικοδομικών αδειών) και ως σύμβουλος στην κατασκευή και διαχείριση έργου καθώς και στην αξιοποίηση και εκτίμηση ακινήτων. Είναι Αναγνωρισμένος Ευρωπαίος Εκτιμητής και κατέχει Πιστοποιητικό Σχεδιασμού Δημοσίων Έργων (κλάση Β στον σχεδιασμό και στη σχεδίαση υδραυλικών έργων).

Νικόλαος Χατζηδήμος

\ αρχιτέκτονας \ chief executive

Αποφοίτησε από τη σχολή Ecole Speciale d’Architecture (ESA) του Παρισιού της Γαλλίας το 1980. Από τότε εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της αρχιτεκτονικής μελέτης και της διαχείρισης κατασκευών. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο του Πανεπιστημίου Κομοτηνής, της Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά και της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων. Ένα μικρό δείγμα των σχεδιαστικών και κατασκευαστικών έργων του στην Ελλάδα και το εξωτερικό περιλαμβάνει: Διεθνές Αεροδρόμιο Ivato στη Μαδαγασκάρη, το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Ολυμπιακό θέρετρο» – Αρχαία Ολυμπία, διαρρύθμιση χώρου και παροχή εξοπλισμού γραφείων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έργα σχεδιασμού στους σταθμούς του μετρό της Αθήνας, πολυάριθμα σχέδια κατοικιών στην Αττική και στα νησιά των Κυκλάδων.

Στράτος Πανταβός

\ αρχιτέκτονας \ συνεργάτης

Αποφοίτησε από το τμήμα αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Μιλάνου, το 1979. Από τότε εργάστηκε σε αρκετά αρχιτεκτονικά στούντιο στην Ιταλία μέχρι που επέστρεψε στην Αθήνα το 1985, όπου εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας καλύπτοντας όλο το φάσμα των αρχιτεκτονικών δραστηριοτήτων: σχεδιασμό και κατασκευή κατοικιών, καταστημάτων και επαγγελματικών χώρων, αποκατάσταση, σχεδιασμό επίπλων. Επιδιώκει συνεχώς να είναι ενημερωμένος για τις νεότερες εξελίξεις στις τεχνικές και τις τεχνολογίες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Παντελής Θεοδωράκης

\ αρχιτέκτονας \ συνεργάτης

Είναι κάτοχος πτυχίου αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο Portsmouth και έχει PGDip στην Αρχιτεκτονική από το London Southbank University από το 2006. Έχει εργαστεί σε διάφορα έργα δημόσιου ενδιαφέροντος όπως η Σχολή Καλών Τεχνών των Χανίων, η βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα έργα τοπίου και η διαμόρφωση της παραλίας Χιλιαδού, το 3-θέσιο νηπιαγωγείο στην Πάρο και αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς όπως ο «Διεθνής Διαγωνισμός Ιδεών για το Μητροπολιτικό Πάρκο και την Αστική Ανάπτυξη» (2ο βραβείο). Από το 2007 και ως μέλος της Studio265 ασχολείται κυρίως με τον σχεδιασμό οικιστικών μονάδων, ξενοδοχείων, καταστημάτων και γραφείων για τον ιδιωτικό τομέα.

Μαρία Μαλάκη

\ πολιτικός μηχανικός \ συνεργάτης

Αποφοίτησε το 2005 με πτυχίο πολιτικού μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τον διορισμό της ως επιθεωρήτρια ενέργειας το 2013, απέκτησε πτυχίο στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό πόλεων και κτιρίων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο το 2017. Είναι επίσης κάτοχος πιστοποιητικού δημοσίων έργων στον τομέα των δομικών κατασκευών και γεωτεχνικών μελετών κλάσης Α. Είναι μέλος της ομάδας Studio265 από το 2010 και εργάζεται μεταξύ άλλων στον δομικό σχεδιασμό, τη ρύθμιση αυθαιρέτων, τις οικοδομικές εγκρίσεις μικρής κλίμακας και τις προσυμβατικές μετρήσεις.

Μάγδα Κεφαλά

\ πολιτικός μηχανικός TE \ συνεργάτης

Αποφοίτησε το 2006 από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά. Το 2016 διορίστηκε από το Ελληνικό Επιμελητήριο Ξενοδοχείων επιθεωρητής για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. Το 2017 διορίστηκε ενεργειακός επιθεωρητής από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ελεγκτής οικοδόμησης από το RIS το 2018. Από το 2010, ειδικεύεται σε θέματα που σχετίζονται με ρυθμίσεις αυθαιρέτων και πολεοδομία, παρακολουθώντας σειρά σεμιναρίων. Εργάζεται στη Studio265 από το 2004.

Μαρία Κοτσορώνη

\ αρχιτεκτονικός σχεδιαστής \ συνεργάτης

Συνεργάζεται με τη Studio265 στον τομέα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού από την ίδρυσή της το 2004.

Βασιλική Σομπόνη

\ συντονιστής επιχειρήσεων

Αποφοίτησε το 2011 από το τμήμα πολιτικών μηχανικών (MEng) του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ. Μετά από τέσσερα χρόνια, αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2018 ολοκλήρωσε με επιτυχία το διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών εφαρμοσμένης μηχανικής από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και άρχισε να εργάζεται στη Studio265, όπου διαχειρίζεται ένα σημαντικό μέρος της δομής της οργανωτικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Εμείς σχεδιάζουμε, εμείς χτίζουμε

Βοηθάμε ιδιώτες, επιχειρηματίες και κοινότητες βελτιώνοντας την ποιότητα του χώρου στον οποίο ζουν και εργάζονται.

Η δραστηριότητά μας περιλαμβάνει αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και προγραμματισμό, υπηρεσίες μηχανικών, διαχείριση κατασκευών και οικοδομικές εργασίες.
Αυτό μεταφράζεται σε ένα ολοκληρωμένο «one-stop shop», μια πρακτική προσέγγιση στο νέο κατασκευαστικό έργο, η οποία μας επιτρέπει να εγγυηθούμε άριστη ποιότητα και απόλυτη πιστότητα στον αρχικό σχεδιασμό. Εκτός αυτού, η ευελιξία που παρουσιάζουμε κατά τη διάρκεια της δημιουργικής φάσης και κυρίως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής συμβάλλει στην επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων όσον αφορά στην αισθητική, τη σκοπιμότητα, τη διαχείριση του κόστους και τη συμμόρφωση. Μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο και μια συνεργατική δέσμευση με τον πελάτη, είμαστε πάντα σε θέση να ακούμε, να προσαρμόζουμε και να βρίσκουμε τον σωστό τρόπο, διατηρώντας την ακεραιότητα του σχεδίου.

Η αειφορία διαδραματίζει για εμάς σημαντικό ρόλο στο εννοιολογικό μοντέλο αρχιτεκτονικής και πιστεύουμε ακράδαντα στην αναγκαιότητα προώθησης της ισορροπίας μεταξύ των ανθρωπίνων αναγκών για δραστήρια αλλά υγιή ζωή και την προστασία της φύσης. Η επιλογή υλικών, η διαχείριση των υδάτων, οι έξυπνες πηγές και τεχνολογίες ενέργειας, οι μη επεμβατικές λύσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων αποτελούν σταθερά μέρος της πρακτικής μας στον σχεδιασμό και την οικοδόμηση σύγχρονων, διαχρονικών, αρχιτεκτονικών αντικειμένων.

Χάρη σε μια αποκλειστική συνεργασία με την εταιρεία Property265, προσφέρουμε ολοκληρωμένες κατασκευαστικές υπηρεσίες μαζί με ένα πλήρες φάσμα λύσεων διαχείρισης ακινήτων που συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της επένδυσης των πελατών μας.

03.

ανακαλύψτε τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς

επικοινωνία